De wedstrijd wordt gehouden op zaterdag 10 september 2022 vanaf manege Het Zwarte Water, Bremhorstsedijk 65 in De Mortel.

De wedstrijd wordt verreden onder de vlag van de KNHS. Op de wedstrijd gelden de volgende reglementen: het Algemeen Wedstrijdregelement KNHS en het Disciplinereglement Endurance.

Klassen en afstanden

ImpulsklasseVanaf 12.0021 km€ 32,50
Klasse 1 kortVanaf 11.0021 km€ 32,50
Klasse 1 langVanaf 10.3030 km€ 35
Klasse 2 kort10.0042 km€ 40
Klasse 2 lang9.0060 km€ 45
Klasse 38.0081 km€ 50

Inschrijven kan via MijnKNHS of, als je in het buitenland woont of geen startpas voor endurance hebt, via het inschrijfformulier op de pagina ‘inschrijven’. Let op, je kan alleen deelnemen aan de wedstrijd als je lid bent van de KNHS of een vergelijkbare federatie in het buitenland. Zonder KNHS lidmaatschap kunnen we je inschrijving dan ook niet accepteren. Deelnemers die voor winstpunten willen rijden moeten ook lid zijn van de KNHS Endurancevereniging, een startlicentie Endurance te hebben en dienen zich verplicht in te schrijven via MijnKNHS.

Inschrijven is mogelijk tot en met 4 september 2022. Daarna nog inschrijven kost € 10,- aan administratiekosten extra. Het inschrijfgeld per klasse staat hierboven aangegeven.

Uitschrijven kan ook tot en met 4 september 2022. Bij afmelding na deze datum blijf je het gehele inschrijfgeld verschuldigd.

Je inschrijving is pas definitief na betaling. Het inschrijfgeld kan vooraf worden overgemaakt op rekeningnummer NL13 KNAB 0411984764 t.n.v. M.E. Nooijen. Let op, dit is een ander rekeningnummer dan vorig jaar voor Endurance Landhorst gold! Vermeld bij je betaling je naam en de klasse waarin je start. Wil je samen starten met iemand, vermeld dit dan bij opmerkingen bij je inschrijving in Mijn KNHS of op je inschrijfformulier.

Routes en ondergrond

Er zijn twee routes, een korte van 21,5 kilometer en een lange van 30 kilometer. De rondes zijn gedeeltelijk hetzelfde. De ondergrond is vrijwel overal zand, met afwisselend iets losser zand en harde zandpaden. Er is geen klapzand of lange stukken mul zand. Asfalt minder dan 1 kilometer, maar hier kan je ook in de berm rijden. Hoefbescherming is niet noodzakelijk, maar als je paard snel gevoelig loopt raden we het wel altijd aan.

Klasse 2 en 3 zullen in massastart vertrekken en klasse 1 en de impulsklasse starten individueel volgens de startlijst die later nog gepubliceerd wordt, ongeveer een week voor de wedstrijd.

De keuringsbanen zullen op gras zijn. Bij slecht weer of extreme hitte kunnen de keuringen verplaats worden naar de binnenbak.

Vetgate

De vetgate voor klasse 2 en 3 is op het startterrein. Hier zal water aanwezig zijn, maar neem ook eigen water mee, omdat er een wachtrij kan zijn voor de waterslang.

Parkeren en paddocks

Het parkeerterrein is op gras. Hier is aanzienlijk minder ruimte dan we bij Endurance De Maashorst hadden, dus volg de aanwijzingen van de parkeerwacht op en parkeer niet te ruim, zodat we alle trailers kwijt kunnen.

Paddocks maken kan alleen achter je eigen trailer voor zover er ruimte is. We kunnen niet garanderen dat iedereen een paddock heeft, dus je paddock mag maximaal 3x3m zijn om zoveel mogelijk mensen kwijt te kunnen. Paddocks dienen ook zelf uitgemest te worden en schoon en zonder etensresten achtergelaten te worden. We willen hier volgend jaar graag weer een wedstrijd organiseren en dat kan alleen als iedereen zich netjes gedraagt en zijn rotzooi opruimt.

Overnachten

Het is mogelijk om te overnachten op de wedstrijdlocatie. Er zijn stallen beschikbaar bij de manege en er is een camping bij. Neem hiervoor zelf contact op met Het Zwarte Water via www.hetzwartewater.nl. Ook zijn er diverse andere campings en b&b’s in de omgeving te vinden.