Op zondag 12 mei 2024 organiseren wij wederom Endurance De Maasduinen in natuurgebied De Maasduinen in Noord-Limburg. De Maasduinen is een prachtig uitgestrekt en gevarieerd natuurgebied met kilometers aan ruiterpaden. Hoogtepunt is het mooie Reindersmeer. Verder is er een grote diversiteit aan flora en fauna en loop je kans om de Schotse Hooglanders tegen te komen.

De wedstrijd zal zeer afwisselend zijn. Er zijn mooie technische paden met glooiende stukken en korte stukjes muller zand, afgewisseld met fijne zandpaden waar je mooi tempo kan rijden. De route gaat om het meer heen, door het bos en over de heide. Er zit weinig asfalt of stenige paden in de route, dus de wedstrijd is ook prima zonder hoefbescherming te rijden.

De vetgate voor de langere klassen en de keuringsbanen zijn op gras. Op het parkeerterrein is er de mogelijkheid om paddocks te maken op de dag van de wedstrijd. Overnachten is helaas niet mogelijk op het wedstrijdterrein zelf, maar er zijn diverse stallen in de omgeving waar je een stal voor je paard kan reserveren. Overnachten voor ruiter en grooms is mogelijk op een van de verschillende campings in de omgeving, maar zorg wel dat je op tijd boekt, omdat de wedstrijd in de meivakantie valt.

Op het programma staan de klasse 1 kort (21 kilometer), klasse 1 lang (30 kilometer), klasse 2 kort (42 kilometer), klasse 2 lang (60 kilometer) en klasse 3 (82 kilometer), daarnaast hebben we dit jaar ook 2 internationale rubrieken; de CEI1-ster en de CEIY 1-ster, beide van 102 km. Voor meer informatie daarover kijk op de pagina CEI.

Uiteraard zijn we ook op zoek naar vrijwilligers. Wil je komen helpen of eens komen kijken hoe zo’n endurancewedstrijd er nu echt aan toe gaat? Wij zorgen voor een gegarandeerd leuke dag, een lunchpakket en goed gezelschap. Een dagdeel is ook mogelijk. Mail voor aanmelden naar endurancezuidnederland@gmail.com.